Apple Ipad 2
Ipad 2 har blivit tunnare och lite lättare jämfört med ursprungsmodellen Ipad 1, och efter att ha lekt några timmar med Ipad 2 känns faktiskt föregångaren en aning klumpig även om det inte skiljer jättemycket mellan de båda modellerna.

Kvalitetskänslan är i toppklass med den gedigna unibodychassit och skärmen är precis som på den första Ipaden grymt skarp och fin. Trots att Ipaden fått snabbare processor och bättre grafikkrets skall batteritiden vara densamma som på föregångaren.

En av de viktigare nyheterna i Ipad 2 är kameran, eller rättare sagt kamerorna. Den främre är vga-upplöst och endast tänkt att användas till Facetime. När vi videochattade över vårt trådlösa nätverk blev bilden ganska grynig och oskarp i andra ändan. Den bakre kameran däremot håller högre kvalitet när vi filmar i 720p med 30 bilder per sekund. Men så fort vi växlar över till stillbildsläge får vi grynig bild även med hyfsat bra ljus i rummet.

Webbläsaren jobbar betydligt snabbare på nya Ipad, vi klockade några tunga sajter med Ipad och Ipad 2 sida vid sida och det skiljer ganska rejält i laddtider. Aftonbladet laddas in på nästan halva tiden på Ipad 2 och i de flesta fall är den nya paddan 30-40 procent snabbare.

Ett riktigt intressant tillbehör är den nya hdmi-adaptern som låter dig klona ut bilden på platt-tv:n i hd-format. Bilden blir skarp och fin men den stora missen här är att bilden skickas ut i 4:3-format. Det enda undantaget är i Apples foto-app där du kan välja att skicka ut filmer i widescreenformat men vi hade hoppats på att samma valmöjlighet fanns även för bildvisning.

Läs hela testet här.

+
Snabb
Kvalitetskänslan
Apparna
Skärmen

-
Kamerorna
Saknar stöd för flash

=
Bästa surfplattan har blivit ännu bättre men skillnaden är inte dramatisk jämfört med föregångaren.

BETYG
Form/design: 9
Prestanda: 9
Funktioner/anslutningar: 8
Användarvänlighet: 10
Prisvärde: 8


Totalt: 9