Det här är del 5 i M3:s surfplattespecial. Läs även de övriga delarna:

Surfplattespecial: del 1 - surfplattans historia
Surfplattespecial: del 2 - det stora testet
Surfplattespecial: del 3 - bästa Ipadapparna
Surfplattespecial: del 4 - bästa Androidapparna

Skaffar du en Androidbaserad surfplatta nu efter sommaren kan du statistiskt sett räkna med en 10,1 tum stor skärm med upplösningen 1280x800, Honeycomb och en dubbelkärnig Nvidia Tegra 2-processor. Det är nästan i princip standard i alla kommande plattor. Här är de som vi ser fram emot mest, och även en del tips på några du kan få tag på nu.

Sony S1 och S2
Sony vill komma åt spelarna och gör det genom att lansera två stycken Androidbaserade plattor som, precis som Xperia Play, är Playstationcertifierade. Den kanske coolaste av de två är S2 som har dubbla skärmar, precis som Nintendo DS. Dessutom viks skärmarna ihop vilket borgar för smidig transport utan att kalaset går sönder. S1 är en mer traditionell platta med en 9,4 tum stor skärm.

Hur det ska fungera med spel är oklart eftersom plattorna saknar fysiska knappar. Men detta får vi veta i höst när plattorna släpps. Och priset är förstås oklart ännu.

Dell Streak Pro
Dell nöjer sig inte med sin tidigare Streak-modell utan kommer snart med uppföljaren Dell Streak Pro. En hyggligt påkostad modell med Nvidias Tegra 2-processor vilket innebär dubbla kärnor, och en skärm på 10 tum och wxga-upplösning (1280x800 pixlar). Självklart kör den Honeycomb, och vad som kanske kan vara roligt är att den enligt utsago ska finnas i olika färger som svart, rosa, blå och röd när den börjar säljas.

Motorola Xoom
En av de första surfplattorna vi såg med Honeycomb, redan på CES i januari, kommer från Motorola och heter Xoom. Den har en 10,1 tum stor skärm med wxga-upplösning och också den en dubbelkärnig 1-gigahertzprocessor vilket vi ser i nästan samtliga nya surfplattor. Inte den hetaste plattan, men den släpptes för ett tag sedan i Sverige och har överlag fått ett varmt mottagande.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning