Samsung Galaxy Tab 8,9 och 7,7
Samsungs Galaxy Tab 10,1 imponerade på oss när vi testade den i somras. Uppföljarna, eller lillebröderna snarare, ser ut att ge mer av samma godsaker i mindre förpackningar. Men när Galaxy Tab 8,9 både får stöd för 4g och snäppet snabbare processor än storebror 10,1, ja då blir vi ändå exalterade. Minstingen 7,7 fick vi ju klämma på under IFA-mässan, och den känns också stbail. Båda plattorna klarar av att spela upp video i 1080p.

Toshiba
Toshiba ville inte riskera att missa någonting utan lanserade redan i februari sin nya platta. Men de uppgav inget namn eller mer information om den, annat än att den likt många andra har en skärm på 10,1 tum med upplösningen 1280x800 och kör en dubbelkärnig Tegra 2-processor från Nvidia. Precis som alla andra, med andra ord.

Nu vet vi att plattan heter AT200 och skärmen samt tunnheten imponerade på oss när vi fick leka med den på IFA-mässan. Toshiba kanske äntligen har lyckats med sin kommande surfplatta.

Fujitsu STYLISTIC Q550
Det här är inte en Androidplatta. Istället är det en så kallad ”Slate PC” som kör Windows 7 rakt av. Den har en Intel Atom-processor och en 10,1-tumsskärm med stöd för multitouch. Den är mer företagsinriktad då den har fingeravtrycksläsare och stöd för smartcard. Fördelen är förstås att du kan köra dina vanliga Windows-program på den. Den ska finnas tillgänglig nu.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning