Rond 2 – gränssnitt
Det här är en tuff rond och på många sätt den avgörande för dig som använder plattan. Ett välputsat och välfungerande gränssnitt är a och o för en bra upplevelse. Här har Apple helt klart ett försprång med Ios som faktiskt anpassades rejält inför Ipad-lanseringen.

Eftersom Google inte tillverkar några egna plattor fick tillverkarna själva lösa biten och de första surfplattorna med Android körde versionerna innan Honeycomb och var inte alls bra. Men de senare plattorna vi har testat med Honeycomb ger ett rejält skjuts framåt i utvecklingen. Dock är det fortfarande inte lika smidigt och rappt i hanteringen som IOS. Visst kan du göra mer saker i Honeycomb såsom att lägga till widgets, multitaska på riktigt och pilla med det mesta, men Ios är enklast att komma igång att använda.

Den här ronden blir således lite beroende på vad du är ute efter i en surfplattas gränssnitt, men eftersom olika Androidplattor skiljer sig hårdvarumässigt och Ipad 2 alltid är Ipad 2 vet du vad du får. Nämligen ett snyggt, snabbt och enkelt gränssnitt.

Vinnare: Ios