Rond 4 – synkning av data
Både Ios och Android är förhållandevis enkla att komma igång med synkronisering av e-post, kalender och annat. Men du kan synkronisera ännu mer med Android. Inte bara Skype, Twitter, Facebook, Gmail och andra liknande tjänster går utmärkt att synkronisera och hanteras från samma ställe. Även exempelvis bildtjänsten Picasa kan synkas direkt in i Androids galleri. Du får helt enkelt den mest kompletta synkroniseringen med Android.
Den största nackdelen med Ios är dock Itunes som krävs för att exempelvis synkronisera musiken. Om du har mp3-filer som du vill ha över till en Android-platta är det bara att ansluta den och lägga över utan program, eller stoppa in ett minneskort.

Dessutom kan du manuellt med hjälp av tredjepartsappar låta din Androidplatta automatiskt backa upp saker som sms och bilder till olika molntjänster. Och som grädde på moset är det mycket enklare att föra över filmer och liknande filer till en Androidplatta från en dator.

Men Ipad är inte dålig. Använder du ett Mobile Me-abonnemang synkroniseras också det mesta som du önskar, men du kan till exempel inte automatiskt synka bilder. Du får hur som helst ut mest av synkroniseringen om du använder Mobile Me med Ios och Googles produkter med Android.

Vinnare: Android