Strax innan IFA-mässan i år utannonserade Samsung Galaxy S2 LTE. Tillägget lte avslöjar att telefonen är redo för 4g och snabbare nerladdningar. Idag lyftes också skynket från en tidigare okänd mobil, Galaxy S2 HD LTE.

Den nya telefonen blir gräddan av Samsungs serie med Galaxy S2-mobiler. Den får samma funktioner som lte-versionen fast en större skärm med upplösningen 1280 x 720 pixlar. Det är Samsungs första mobil med hd-skärm.

De övriga specifikationerna ser en uppgraderad variant av originalet, främst den dubbelkärniga processorn som får en skjuts till 1,5 GHz men även skärmen som blir 4,5 tum (4,65 tum för HD LTE) och batteriet som utökas från 1 650 mAh till 1 850 mAh. Räkna alltså med längre batteritid fast en något tjockare telefon då Galaxy S2 har lagt på sig en millimeter i tjocklek.

Annat smått och gott kommer i form av 16 Gb inbyggt minne med plats för Micro sd-kort och nfc. Sedan tidigare har Samsung sagt att Galaxy S2 LTE ska släppas från årskiftet och framåt, men vi har inte fått några uppgifter alls om hd-versionen. Förhoppningsvis hittar den ut ur Korea och hit till oss på redaktionen någon gång i framtiden.


Samsung Galaxy S2 LTE och Galaxy S2 HD LTE.