Under sitt ”Lets talk Iphone”-event i Cupertino lanserade Apple inte något revolutionerade. Många trodde på förhand att det skulle komma en Iphone 5, men det blev en uppdatering av Iphone 4 som får tilläggsnamnet s.

Ingen ny design
Iphone 4S ser likadan ut som sin föregångare och kommer att finnas i vitt och svart i tre modeller, 16, 32 och 64 gigabyte.

Apple har dock ändrat lite på antennerna. Det ska betyda färre tappade samtal då telefonen själv byter mellan antennerna beroende på vilken som har bäst mottagning. Telefonen kommer att kunna användas i stort sett hela världen då den fungerar med både 3g- och cdma-nät.

Snabbare
Iphone 4S får Apples egenutvecklade dubbelkärniga A5-processor. Apple säger att den är upp till 7 gånger snabbare än sin föregångare på grafik och Infinity Blade 2 förhandsvisades för att demonstrera. Spelet är tänkt att släppas 1 december.

Iphone 4S får också snabbare överföringshastighet. Vi kan räkna med uppåt 14,4 megabit per sekund för nerladdningar och 5,8 för uppladdningar. Föregångaren kom upp i maximalt 7,2 megabit per sekund fö nerladdningar.