Siri
En av de största nyheterna till den nya telefonen är vad som kan göras med röststryrning. Siri är vad Apple kallar för en personlig assistent. Företaget Siri köptes upp av Apple och har nu integrerats i Ios 5.

Det fungerar genom att du håller inne hemknappen och frågar till exempel "whats the weather like today?" så läser Siri upp det för dig. Du kan också svara på sms med hjälp av röststyrning.

Siri befinner sig i en betaversion och kommer från början bara att fungera på engelska, tyska och franska.

Ios 5
Det nya Ios finns att ladda hem den 12 oktober. Apple berättade att 100 000 utvecklare installerat betaversionen så förhoppningsvis är det någorlunda buggfritt.

Nyheterna här har ju annonserats tidigare och kommer att vara bland annat en ny app som samlar alla dina meddelanden på ett ställe. Twitter är också mer integrerat så du lätt kan lägga ut bilder och liknande från flera appar.

Icloud
Också Icloud kommer den 12 oktober. Hit ska du kunna synka dokument, musik, bilder och mejl. 5 gigabyte ingår för dig med Lion och en Ios5-enhet. Vill du ha mer kostar 10 gigabyte 20 dollar per år, 20 gigabyte 40 dollar och 50 gigabyte 100 dollar per år.

Itunes music match finns också i molnet. För 25 dollar per år kan du ladda upp ditt musikbibliotek som sedan matchas mot Itunes. Du kan strömma musiken till valfri Ios-enhet. Itunes music match kommer till USA i slutet av oktober.