Förra veckan började alla nördars sjätte sinne att pirra. Vi rapporterade att Samsung skulle hålla en presskonferens den 11 oktober för att avtäcka en ny pryl. De mystiska förhandsrapporterna samt dunkelt bildmaterial tydde på någon form av mobiltelefon eller surfplatta, och många gissade att nästa Googlemobil tillsammans med Ice Cream Sandwich stod på menyn.

Nu skjuter Samsung dock upp presskonferensen på obestämd tid. Företaget meddelade först att det helt enkelt inte blir något, och efter många rykten gick Samsung ut med en officiell anledning för att ställa in:

"Vi är övertygade om att det här inte är rätt tidpunkt för att utannonsera en ny produkt då världen uttrycker sin hyllning till den bortgångne Steve Jobs".

Uttalandet kommer efter att Samsung under förra veckan även gått ut med att de tänker stämma Apple för patentbrott i Frankrike och Italien. Målet rör den nyligen utannonserade Iphone 4S som avtäcktes bara en dag innan Steve Jobs avled.

Samsung har lovat att återkomma med en tidpunkt för presskonferensen, men just nu kan ni alltså stryka 11 oktober ur era almanackor.