Det här är del 2 av Smartare Mobils musikspecial. Läs även de övriga delarna:

Musikspecial del 1: Välj rätt musikmobil
Musikspecial del 3: Guide till Spotify, Wimp och Itunes

Om du planerar att använda din nya smarta telefon som musikspelare kan det vara värt att tänka igenom valet innan du öppnar plånboken. Båda operativsystemen har sina för- och nackdelar, och det kan vara svårt att veta vilket man föredrar innan man har testat. Vilken telefon låter egentligen bäst, och vilken är det som erbjuder de bästa apparna för musiklyssnande? Vi gör ett försök att reda ut begreppen och låter de bägge mobilbjässarna gå en match i fem stenhårda ronder.

Rond 1: Gränssnitt
Gränssnittet är en känslig fråga, det beror nämligen en hel del på vem man frågar. Androidtelefoner är i allmänhet betydligt mindre låsta än Iphone, och du kan göra en hel del inställningar själv. I en Iphone har Apple bestämt vad du får och inte får göra, vilket å andra sidan inte bara innebär nackdelar.

Det rena och strukturerade gränssnittet hos Apples telefon har vunnit miljoner fans världen över, och det går inte att bortse från att det här är en av anledningarna till Iphones storhet. Kan du sköta en app kan du i princip sköta alla, och det enkla och smidiga avgör till sist ronden till Apples favör.

Vinnare: Iphone