För de som var med när GTA III släpptes till Playstation 2 2001 står spelet kvar som en milstolpe. Aldrig förr hade en så stor spelvärld tryckts in i ett spel. Nu händer det igen, men den här gången trycker man in GTA III i din smarta mobil och surfplatta.

Rockstar har nu bekräftat att spelet släpps den 15 december till IOS Och Android. Priset landar på 5 dollar, vilket borde betyda att spelet kommer kosta mellan 35 till 50 kronor i Sverige.

Den version av GTA III som släpps till smarta mobiler och surfplattor är samma version vi såg redan för tio år sedan. Trots tidsspannet så är spelet visuellt imponerande nog för att begränsa antalet enheter som faktiskt klarar av det. Nedan följer listan på vilka Iprylar och Androidenheter som har vad som krävs för att spela GTA III:

Apple iOS Devices: Ipad 1, Ipad 2, Iphone 4, Iphone 4S, Ipod Touch 4th Generation
Android Phones: HTC Rezound, LG Optimus 2X, Motorola Atrix 4G, Motorola Droid X2, Motorola Photon 4G, Samsung Galaxy R (Galaxy S2), T-Mobile G2X
Android Tablets: Acer Iconia, Asus Eee Pad Transformer, Dell Streak 7, LG Optimus Pad, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab 8.9, Samsung Galaxy Tab 10.1, Sony Tablet S, Toshiba Thrive