Hos Lundbaserade Flatfrog gör man sig redo för att börja sälja det egentillverkade pekskärmsbordet Multitouch 3200. Pekskärmsbord har vi sett flera av under årens lopp, men Flatfrogs äss i rockärmen sitter under ytan, eller rättare sagt i glasskivan.

Christian Johnsson- Till skillnad från andra pekskärmar fungerar tekniken direkt i glasskivan. Det är vår patenterade teknik, Planar Scatter Detection, och alltså ingen kapacitiv skärm, berättar Christian Johnsson som jobbar med marknadsföring och försäljning på Flatfrog.

Planar Scatter Detection bygger på en annorlunda princip än kapacitiv teknik. Under glasskivan projiceras ljus som reagerar när du rör vid skärmens ovansida. Strålarna sprids och Multitouch 3200 räknar med hög precision ut var dina fingrar befinner sig. Flatfrog säger själva att upplösningen för att känna av fingrarnas position är 400 dpi, vilket är högre än själva upplösningen för bilden. Samtidigt ska systemet reagera snabbare på fingerrörelser.

- Det är framförallt tre saker som skiljer oss från konkurrenterna. Dels känner skärmen av 40 fingrar samtidigt, dels är den väldigt noggrann i sin beräkning och dels blir den optiska klarheten större eftersom vi inte har några extraskivor tillsammans med glaset.