Funkar lika bra med handskar
Christian Johnsson demonstrerar Multitouch 3200 som just nu kör en version av Windows 7. Han medger att plattformen inte är optimerad för multitouch men kör igång ett par appar som ändå visar hur tekniken fungerar i verkligheten. En av de stora fördelarna med PSD är att den inte bygger på en reaktion mellan dina fingrar och skärmen, utan känner av hur ljuset bryts. Det här gör att du utan problem kan navigera Multitouch 3200 med handskar, pennor eller vad som helst egentligen.

- Ljus är det noggrannaste verktyget och det är det här vi tror kommer bli populärt inom några år.

Skärmen är definitivt tunnare än tidigare bord vi har sett, men det beror också på vilken typ av enhet som driver grafiken.

Snabb nog för spel
Flatfrog vill att upplevelsen på en smart mobil ska vara likadan i det större formatet. Och responsen i Multitouch 3200 är bättre än något annat pekbord vi hittills har sett. Det är inte en Iphone i jätteformat, men det fungerar för att spela hyfsat snabba spel som en Pongklon och hantera bilder på ett smidigt sätt. Bildkvaliteten är inte i klass med de bästa tv-apparaterna, men visar upp bättre färghantering än andra pekskärmsbord och har imponerande betraktningsvinklar. Att skärmen fungerar i princip lika bra med handskar på är det som imponerar mest och helt av allt vill vi ha PSD i surfplattor och mobiler på en gång. Men enligt Christian Johnsson kommer det dröja åtminstone ett par år.

- Vi ska börja massproducera Multitouch 3200 i april, och det riktar sig ju till restauranger, museum och större företag. Men vi för diskussioner med några stora tillverkare som kan ta den här tekniken till konsumentprodukter om ett par år.