Det är busenkelt att komma igång och fota med Instagram. Så här lätt kommer du igång med din Androidtelefon:

1. Ladda ner appen. Det gör du antingen genom att söka på Instagram i Google Play Store eller genom att klicka på den här länken.

2. Välj Sign up, eller Log in om du redan har ett konto, till exempel från din tid som Iphoneanvändare.

3. Nu får du ange dina detaljer och välja bild för din profil. Detta borde inte innebära några konstigheter.

4. Nästa steg är att välja vilka kontakter du vill följa. Här kan du till exempel logga in på Facebook via appen och få se vilka av dina vänner som redan använder Instagram, och börja följa dem.

5. Efter att du har valt vilka du ska följa får du också upp förslag på lite mer okända folk som du kan följa om du vill, eller så går du vidare utan att följa någon du inte känner.

6. Nu är det i stort sett klart. I varje fall är det dags för dig att ta din första bild. Tryck på kameraikonen i mitten längst ner på skärmen och fota ett motiv.

7. Effekter är förstås ett måste. Eller egentligen inte, men det är sällan bilder på Instagram publiceras helt utan effekter. Det döljer effektivt skavanker i bilden och det finns 17 stycken att välja på.

8. Efter att effekten är vald får du skriva en beskrivning och välja om du vill dela ut bilden på andra sociala nätverk också, samt om du ska geotagga bilden.

9. Klart! Bilden är publicerad där du har valt och du kan nu kommentera den eller vänta på att andra kommenterar bilden. Eller dela med den ytterligare genom att trycka på de tre små punkterna under bilden.