Det har dykt upp bilder på gränssnittet i Ikea Upplevas tv. När Ikea hade sin visning (läs artikeln M3:s första intryck av nya Ikea Uppleva) fanns ingen tillgång till internet och det gjorde att M3 inte kunde se gränssnittet då. Nu verkar det som att fokus i gränssnittet har legat på att förenkla allting. Det är bloggen Core77 som har fått en tidig smygtitt på hur tv:n ser ut på insidan.

Huvudmenyn består av åtta ikoner: Picture, Sound, PAP, Options, Media, Smart TV, Lock och Setup. Några av bilderna visar Setupmenyn, där temat med blå bakgrund och vit text visas tydligt.

Det som överraskar mest är dock att Ikea Uppleva redan verkar ha hundratals appar färdiga att använda. Det intressanta är att M3 frågade Ikea om just appar och då fick ett nej som svar. Bland andra Youtube och Vimeo, med helt egendesignade gränssnitt som återigen understryker det förenklade temat. Det finns inga bilder som visar någon butik för appar, men troligtvis bör det finnas en sådan någonstans också.

Det kommer också gå att söka på internet med olika sökmotorleverantörer, även om Google var den enda som fungerade vid tillfället när bilderna togs.

Mjukvaran var en avancerad prototyp och visades upp i ett exemplar under Milan Design Week. Fler bilder finns att se på Core77.