Blizzard tar sin tid när det gäller att utveckla spel. Diablo 2 släpptes år 2000 och blev snabbt ett av de mest populära spelen till pc och Mac. Nu är det alltså dags för uppföljaren, mer än tio år senare.

Diablo 3 förväntas bli ett av de största spelsläppen i år, och det märks. Webhallen kommer hålla nattöppet i sin butik på Sveavägen i Stockholm, där Keith Landes och Noel Wolfman från Blizzard finns på plats för att svara på frågor och signera spel. Gissa vilken pryltidningsredaktion som också kommer vara på plats...

Strax efter klockan 23:00 öppnar butiken dörrarna. Den som klär ut sig till någon karaktär från Diablo kan se fram emot att stå i VIP-kö.

Befinner du dig utanför huvudstadens räckvidd kommer Webhallens övriga butiker runt om i landet att ha nattöppet efter klockan 00:00, så att du kan få tag på ett ex av spelet.

Diablo 3 har omgärdats av en del skriverier, främst rörande spelets grafiska stil som fick kritik från spelare för att vara barnslig. Dessutom har Blizzard arbetat med ett nytt system för att sälja vapen och utrustningar mellan spelare kallat Auction House. I Auction House används riktiga pengar för att köpa föremål, ett inslag som inte har setts så integrerat i något annat spel.

För att spela Diablo 3 krävs en pc med en processor från Intel på 2,8 GHz eller en Mac med Intel Core 2 Duo. I grafikkortsväg bör du ha ett Geforce 7800 GT, Geforce 8600M GT, ATI Radeon X1950 Pro eller Radeon HD 2600. Räkna också med 12 GB hårddiskutrymme att fylla spelet med.

Diablo 3 kommer kosta cirka 450 kronor i originalutförande, med en specialversion på omkring 1 000 kronor får den som är hängiven. Låt musklickandet börja!