För några veckor sedan köpte Facebook upp populära fototjänsten Instagram och nu verkar nästa steg ske. Mobilappen Facebook Camera påminner väldigt mycket om Instagram, du väljer till exempel filter på bilderna och dina vänners bilder visas i ett flöde (till skillnad från Instagram så kan du välja vilka personer som ska se ditt flöde).

Facebook Camera
Bilderna visas i ett flöde och det går att gilla/like:a bilder precis som på "vanliga" Facebook.

Till skillnad från inbyggda kamerafunktionen i "vanliga" Facebook-appen så går det att publicera flera bilder samtidigt och det verkar som att du kommer åt alla bilder publicerade på Facebook i Camera-appen. En annan stor skillnad är att upplösningen är mycket högre, upp till 2048 x 2048 pixlar.

Facebook Cameras flöde
Det går att ladda upp flera bilder samtidigt och geotaggning funkar också.

Facebook Camera är en välkommen nyhet som kan förenkla bildhanterandet ytterligare om man vill dela just till Facebook. Än så länge finns Facebook Camera bara för IOS och funkar därför bara med Iphone/Ipad/Ipod Touch än så länge, men gissningsvis kommer en version även för Android och Windows Phone snart. Det finns dock en app i Google Play Store som heter just Facebook Camera, men den är inte utvecklad av Facebook.

Tyvärr finns inte Facebook Camera att ladda ner för oss svenskar, men det är bara en tidsfråga innan det går.

Huruvida släppet av Facebook Camera påverkar Instagram och dess runt 10 miljoner användare återstår dock att se.