Anslutningar

Vi har nämnt att den stöder micro sd-kort och det är inte alltid telefoner gör det idag, men det är bra eftersom du enkelt kan bygga ut minneskapaciteten. Simkortet är av micro-sim-typ precis som i Iphone 4S och HTC One X. Laddkontakten sitter i nedkant på telefonen och hörlursuttaget på ovansidan.

Men vi saknar sådana Pogo pins som exempelvis Galaxy Nexus och HTC One X har. Några små kontakter som sitter på baksidan av telefonen och gör att du inte behöver tjonga in en micro-usb-kabel när du placerar telefonen i en docka. Detta är i vårt tycke en designmiss från Samsung. De har löst det lite genom att erbjuda trådlös laddning med ett speciellt bakstycke och en speciell laddare, men det löser bara laddningsproblematiken och inte det faktum att bilhållare oftast blir meckiga om du måste ansluta en micro-usb-kontakt till telefonen. Den trådlösa laddaren kan för övrigt, när den kommer, ladda fem stycken enheter simultant vilket kanske gör livet lättare för den Samsungtokiga familjen.

Slutsats

Det här är världens bästa telefon, igen. Det är så, helt enkelt. Det är den i särklass mest funktionsspäckade och högpresterande telefonen vi har sett någonsin. Precis som föregångaren S2. Och även om det finns konkurrerande modeller med samma upplösning på skärmen, fyrkärniga processorer och prestanda och funktioner som liknar S3 är den här bättre. Det känns som att Samsung har tagit i från tårna, och de har de. De har skapat en telefon som trots en viss plastighet ger oss precis allt vi vill ha i en telefon utan att känna att vi behöver tumma på någonting. Prestandan är läskigt bra. Funktionerna är grymma.

Skärmen är som en midsommarnatt. Priset är högt. Det är alltså precis vad vi väntade oss, även om det kom till lite funktioner som faktiskt gjorde oss imponerade. Det är roligt att se att Samsung har satsat väldigt mycket på mjukvaran även om funktionen S Voice inte är någon hit. De små och många nyheterna gör det här till en väldigt färdig telefon som också höjer ribban för konkurrenterna. Visst är HTC:s Sense fortfarande mer välputsat, men mest till utseende. De underliggande funktionerna är mer framträdande och bättre hos S3, och helhetsintrycket är mer påtagligt hos S3 än hos S2.

Visst är den dyr, och du får betala några hundralappar mer än en One X och får mindre inbyggt minne. Men faktum är och kvarstår: den här är bättre än såväl Apple Iphone 4S, HTC One X, LG Optimus 4X och alla andra telefoner som någonsin har tillverkats.
Vi kan utan omsvep säga att Samsung har lyckats göra världens bästa telefon. Igen.

+
Skärmen
Gränssnittet
Prestandan
Batteritiden
Mediastödet

-
Inget särskilt

=
Världens bästa telefon blev just bättre.

BETYG
Form/design: 9
Ergonomi: 9
Funktioner: 10
Användarvänlighet: 10
Prisvärde: 9

Totalt: 10

Fakta

Pris: 6 000 kr
Tillverkare: Samsung

Mått: 136,6 x 70,6 x 8,6 mm
Vikt: 133 g
Skärm: 4,8 tum Super AMOLED, 1280 x 720 pixlar (306 ppt)
Minne: 16 GB inbyggt, plats för micro-sd-kort
Kamera: 8 megapixel
Övrigt: gps, wlan, nfc
Processor: Exynos 4212, fyrkärnig processor på 1,4 GHz
Operativsystem: Android 4 Ice Cream Sandwich