Den första trailern höjde förväntningarna rejält inför Mini Motor Racing. Det liknar på många sätt fantastiska Reckless Racing 2 i sitt upplägg, det vill säga du styr bilar från ovan och måste, överraskande nog, ta förstaplatsen i olika lopp.

Och i mångt och mycket är det här en ren karbonkopia i en annan kostym. Det finns möjlighet att köra ett snabbt race bara för skojs skull, eller satsa på en hel karriär och uppgradera din bil med olika egenskaper.

Menysystemet är snyggt och föredömligt enkelt. Snyggt är ett ord som kan appliceras på Mini Motor Racing i sin helhet, det är helt klart ett av de vackraste racingspelen till Android med detaljerade texturer och en sprudlande färgpalett. Men skönhet, även för appar, måste komma inifrån om ett långt och givande förhållande ska byggas.

Reckless Racing kan knappast anklagas för att vara realistiskt, men bilarna har ändå en tyngd och karaktär som helt saknas i Mini Motor Racing. Visst, här rör det sig om en seritidningsestetik, men det ursäktar inte att bilarna studsar runt som tomma kartonger på vägbanan. Det blir således svårt att kontra kurvor, fysikens lagar upphör i princip helt att gälla så fort du vill svänga.

Mini Motor Racing inför ett visst strategiskt element i sin boost. Olika bilar har olika mycket, och du måste utnyttja den väl om du vill ta topplaceringen. Problemet är att kamerans placering motverkar all form av planering, eftersom du inte kan se hur lång raksträckan är.

För dig som letar efter ett racingspel som håller länge kan Mini Motor Racing vara något att testa. Men spelet förlorar attraktionskraft i bristande fysik och kontroll.Namn:
Mini Motor Racing
Pris: 13,79 kronor

+
Vackert
Lekfull stil

-
Anonymt
Bilarna känns som tomma kartonger

Ladda ner Mini Motor Racing från Google Play Store här.