Ja det kanske känns lite dumt, men tänk själv om du är ute i skogen utan täckning och prompt MÅSTE veta när Salvador Dali föddes. Vad gör du då? Nej just det. Då är du rätt glad att du har laddat ner Wiki Encyclopedia Offline-Free. Med de 2 miljoner mest populära artiklarna från engelskspråkiga Wikipedia som laddas ner offline tar inte appen bara upp närmare 4 gigabyte, utan låter dig också kolla upp det du är intresserad av utan att vara uppkopplad mot nätet.

För att spara på utrymmet får du inte med några bilder, och eftersom vissa artiklar av naturvetenskaplig karaktär visar exempelvis ekvationer som bilder blir dessa ibland meningslösa. Men på det stora hela får du med den information du förväntar dig och för kunskapstörstande på en fjällresa, i en bunker eller efter zombieapokalypsen kanske det här inte är en sådan dum idé.

Gränssnittet är enkelt och visar direkt vilka artiklar som handlar om det du söker. Det är liksom inga konstigheter eftersom det bara är en stor textdatabas som är sökbar. Frågan är istället om du behöver appen, om du har plats att lägga nästan 4 gigabyte minne på en app och om du har tålamod att vänta på att den laddas ner. Har du det är det bara att tuta och köra. Appen är ju gratis.

Namn: Wiki Encylopedia Offline-Free
Pris: Gratis

+
Wikipedia offline ju!
Bokmärken och historik

-
Stor som satan
Tar tid att ladda ner