Nu är det dags för alla svenska filmtjänster att se upp. Amerikanska succén Netflix är på väg till oss på de nordliga breddgraderna, och ska lanseras i Sverige, Norge, Finland och Danmark innan 2012 är slut.

Det här ligger helt i linje med ett rykte som startade för några månader sedan, och kommer i ärlighetens namn inte som en stor överraskning. Men det betyder inte att ni som har väntat på ytterligare en möjlighet att streama film inte bör vara glada.

Netflix fungerar i många olika fönster och stödjer en rad olika uppspelningsapparater. Tjänsten finns till Xbox 360, Playstation 3, Wii, Iphone och Ipad, Apple TV och Google TV samt pc och Mac.

Enligt Netflix själva är de den största globala streamingtjänsten för film med omkring 27 miljoner medlemmar från USA, Sydamerika, Kanada, Storbritannien och Irland.

Precis som Spotify betalar du en månadskostnad för att få tillgång till ett bibliotek av filmer. Vad den månadskostnaden kommer hamna på eller när vi exakt kan börja streama film vill Netflix inte avslöja ännu. På den svenska hemsidan finns i nuläget information om företaget och en mejlinglista du kan skriva upp dig på.