Bitcoin har funnits ett par år nu men inte fått det genomslag som många först trodde. Den digitala valutan, genererad via datorer och nätverk, är fortfarande en parentes i ekonomisammanhang och länder utanför USA.

Nu ska dock Bitinstant, en tjänst som gör att du kan byta Bitcoin mot "riktiga" pengar, släppa ett kreditkort för både den inhemska och globala marknaden. Kortet ska fungera precis som ett Mastercard och accepteras i samma butiker.

Kortet är utrustat med en qr-kod på fronten som kan scannas för att föra över belopp under 1 000 dollar. Medan du fortfarande kan välja att se ditt tillgängliga belopp i Bitcoin så görs summan om till en gångbar valuta, såsom kronor, vid ett köp eller en överföring.

Bitinstant samarbetar dels med en mindre bank för den amerikanska marknaden, samt en stor internationell för resten av världen. De tusen första korten ska ges bort gratis, resten kommer kosta omkring 10 dollar att köpa.

Om det här kan hjälpa Bitcoin att sprida uppmärksamhet och kanske öka dess popularitet återstår att se. Kreditkorten ska dyka upp inom sex till åtta veckor enligt medgrundaren till Bitinstant, Charlie Shrem.


Foto: Shutterstock / Alberto Zornetta