För några veckor sedan presenterade Netflix sig på den svenska marknaden. Nu kommer nästa tidiga julklapp till tv- och filmnördarna, HBO släpper Spotify-liknande abonnemang där man betalar 100 kronor i månaden för att kolla på så mycket tv-serier man vill.

HBO:s abonnemang fungerar på surfplattor (IOS och Android), tv-apparater (bland annat från Samsung), mobiler (IOS och Android), Playstation 3 och vanliga datorer. Samsung samarbetar med HBO och alla kunder som köper en Galaxy Note 10.1 eller Galaxy Tab 2 10.1får ett sexmånadersabonnemang på köpet. I mitten av oktober öppnar tjänsterna och månadsabonnemanget kostar mindre än 10 euro, HBO räknar med att få in fem miljoner kunder i Norden. Vid sidan av abonnemangen kan man även hyra filmer och tv-serieavsnitt.

Tanken är att man ska kunna se hela säsonger och vi har fått ett till alternativ till olaglig nedladdning av tv-serier. Tidigare har problemet varit att nya avsnitt inte släpps direkt i Sverige, HBO tänker förse sina användare med nya avsnitt inom några timmar efter att de släppts i USA. Alla serier kommer erbjudas textade.

Bland HBO:s mest kända serier är till exempel Game of Thrones, Sopranos, Newsroom och True Blood. Serierna kommer fortsättningsvis sändas även på vanliga kanaler och HBO tittar på fler samarbeten, med bland annat Telia. Förutom den amerikanska tv-kanalens egna serier finns även serier från bland annat Freemantle och Universal samt ett bibliotek av filmer (som släpps samtidigt som dvd av filmen) och mängder av extramaterial.

Du hittar mer information om HBO:s abonnemang på Hbonordic.com. Självklart kommer M3 att testa tjänsten så fort vi bara kan.