Apple meddelade igår att företaget sålde slut på två miljoner exemplar av Iphone 5 inom de första 24 timmarna efter att förhandsbokningarna började. Det är enligt dem själva ett nytt rekord jämfört med Iphone 4S som under samma tidsram förhandsbokades av en miljon kunder.

I Sverige har förhandsbokningarna för Iphone 5 ännu inte satt igång, men det innebär inte att operatörer och återförsäljare inte har märkt av ett ökande intresse.

- Intresset är stort! Vi hade redan i förra veckan, bara ett par dagar efter Apples lansering i USA, fler intresseanmälningar för nya Iphone 5 än vi hade sammanlagt under hela perioden fram till den kommersiella lanseringen av förra modellen av Iphone, säger Nicholas Rundbom som är pressansvarig för mobila tjänster hos Telia.

- Vi ser också många besökare till vår sida telia.se/iphone5. Sedan är det givetvis så att vår kundtjänst och butikspersonal också får frågor om Iphone 5.

Erik Hörnfeldt på Tre är i det närmaste förundrad över att Iphone 5 har visat sig vara så pass populär.

- Överväldigande. Man skulle kunna tro att det skulle plana ut någon gång men för varje ny Iphone som Apple lanserar lyfter intresset till en ny nivå.

Ingen av de vi pratar med kan avslöja hur många exemplar av Iphone 5 som kommer tas in i lager, och enligt Erik Hörnstedt ligger utmaningen i att se till så att så många kunder som möjligt tillfredsställs.

- Vi har inte börjat ta förhandsbokningar än men omedelbart inför säljstarten kommer vi att fördela den första leveransen på ett så rättvist sätt som möjligt mellan de som förhandsbokar och de som köar utanför våra butiker.

Andreas Hamrin på Telenor berättar att intresset hos deras kunder märktes av mer eller mindre direkt.

- Som en illustration kan jag säga att redan efter bara några få minuter efter att Apple presenterat 5:an så hade tusentals intresserade hört av sig till oss för att få köpa eller veta mer.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning