Bakom Filmnet står inte bara TV4-gruppen utan även C More som vi känner igen från filmkanalerna i digitalboxen. Filmtjänsten bygger på material från TV4, SF och amerikanska filmbolag som C More har tecknat avtal med bland andra Paramount, Fox, MGM, NBC, Universal, Sony och HBO.

- Behovet av en bra tjänst med ett riktigt brett utbud av film och serier är uppenbart och det har pratas länge om det. Därför känns det fantastiskt att nu få lansera Filmnet. Redaktionen jobbar stenhårt med att hjälpa kunderna att hitta rätt bland alla sevärda program som finns, och tjänsten kommer löpande att utvecklas och växa framöver, säger Johan Kleberg, vd för C More.

Utöver film kommer alltså även serier finnas tillgängliga från Warner, NonStop Entertainment, Showtime, Miramax, Turner, Starz och BBC. Det betyder Game of Thrones, True Blood och 30 Rock för att nämna några populära serier. Svenska alternativ är Solsidan och diverse Beckfilmer samt Astrid Lindgren-filmatiseringar.

Filmnet släpps idag i betaversion, och är alltså inte riktigt färdig än. Än så länge kan programmet laddas ner till Mac och pc, men i oktober ska det dyka upp till Ipad och därefter Iphone samt smarta tv-apparater. För de som undrar var Android tagit vägen så meddelar TV4 att "andra plattformar" är under utveckling.

På sajten Filmnet.se kan du beställa tjänsten, som kostar 49 kronor per månad i tre månader. Därefter höjs priset till 129 kronor per månad. Känner du dig förvirrad över utbudet finns tips och spellistor från både programledaren Gry Forsell och journalisten Fredrik Strage.

Det blir sannerligen en intressant framtid med både Filmnet, HBO och Netflix som ska slåss om tittarnas gunst de kommande månaderna.