I juni månad ansökte Apple om ett föreläggande om försäljningsförbud av Samsungs surfplatta Galaxy Tab 10.1 i USA. Anledningen till att domare Lucy Koh godkände det tillfälliga förbudet var att Galaxy Tab 10.1 kunde visa sig inkräkta på patent för Ipad i den följande rättegången.

Nu frikändes Samsung på flertalet punkter för just sin surfplatta och därmed upphävs försäljningsförbudet. Det är dock inte omöjligt att amerikanerna får se ytterligare ett föreläggande och ett nytt förbud i december, efter ett förhör med Apple och Samsung. Apple vill som bekant förbjuda bland annat Galaxy S2-serien från att säljas helt, och nästa år får vi se del två i rättegångssagan. Då planerar Apple att stämma Samsung för patentbrott i 20 olika mobilmodeller, bland annat Galaxy S3.

Samsung å sin sida svarar med att stämma Apple för patentbrott då företaget använder komponenter för 3g-kommunikation i Iphone, Ipad och Ipod Touch. Dessutom vill Samsung inkludera Iphone 5 i sin stämningsansökan. Så räkna med att 2013 blir sprängfyllt av rättegångsdramatik mellan prylvärldens två bråkigaste företag.