Väntan är över för de som har velat ha ett alternativ till de svenska filmtjänsterna. Netflix släpps idag och för 79 kronor per månad kommer du kunna streama hur mycket film och serier som du vill.

– Vi är stolta över att få introducera framtidens tv i Sverige. Nu kan folk i Sverige titta direkt på fantastiska filmer och tv-serier var som helst, när som helst, på många olika enheter, till ett lågt månadspris, säger Reed Hastings, vd för Netflix och en av företagets grundare.

Netflix erbjuder också en gratis provmånad för nya kunder och samarbetar med Spotify för att ge Premium-medlemmar en gratis provperiod.

Du kommer åt Netflix via en rad olika plattformar. Mac och pc, men även internetuppkopplade tv-apparater, blu-rayspelare, hemmabiosystem, Playstation 3, Xbox 360, Nintendo Wii, mediespelare, smarta mobiler och surfplattor. Det blir svårt att komma undan med andra ord.

79 kronor per månad är ett konkurrenskraftigt pris och det ska bli intressant att se om Netflix lyckas slå igenom på samma sätt som tjänsten gjort utomlands. Just nu finns det 27 miljoner medlemmar anslutna till tjänsten. Headweb, Voddler och Viaplay har precis fått en stor utmanare.


Ett sätt att använda Netflix: Xbox 360.