Det ser ut att bli krig på marknaden för streamande filmtjänster nu när Netflix har landat. Viaplay meddelar nu att de sänker priset för sitt paket TV + Film, från 99 kronor till 79 kronor per månad.

- Erfarenheten från våra kunder säger att spelet kommer att stå mellan de aktörer som har det senaste och starkaste innehållet. Nu när vi har exklusiva film- och TV- avtal med majoriteten av alla stora studios såväl svenska som amerikanska, är vårt erbjudande utan tvekan det starkaste på marknaden, säger Niclas Ekdahl, vd för Viaplay.

Prissänkningen kommer bara några timmar efter att Netflix lanserat sin filmtjänst i Sverige, som även den kostar 79 kronor i månaden. Viaplays lägre abonnemangskostnad börjar gälla direkt, från och med idag den 15 oktober och ska gälla alla nuvarande och kommande kunder.

- Vi vill inte att priset ska utgöra en tröskel för konsumenten i valet av onlinetjänst för TV och film, och därför har vi nu valt att sänka priset på vårt tv och film-paket till 79 kr, säger Niclas Ekdahl.

Det här är en klar signal om att kriget om kunderna har börjat. Netflix har en tjänst som når många olika plattformar och Viaplay finns idag till Mac, pc, surfplattor, smarta mobiler, smarta tv-apparater och i Viaplayboxen. Företaget ska även släppa Viaplay till spelkonsoler inom kort.