Netflix har landat. Likt en massiv Boeing 747 glider tjänsten fram på landningsbanan. Passagerare är tusentals filmer och tv-serier, strömmat material som du kommer åt genom att betala 79 kronor i månaden. Ja, modellen påminner så klart om Spotify, fast vi snackar rörlig bild istället för musik.

Nu finns det ju redan ett antal tjänster här i Sverige som liknar Netflix. Voddler, Headweb, Viaplay och nylanserade Filmnet är de största aktörerna. Hotet från Netflix lär dock bli kännbart, företaget serverar just nu omkring 27 miljoner abonnenter enligt dem själva och har enorma summor pengar att lägga på reklamkampanjer och rekryterande av nya medlemmar.

Det kommer med andra ord bli en hård kamp för streamad film. Viaplay svarade redan i morse med att sänka sin abonnemangsavgift från 99 till 79 kronor för att matcha.

Men pengar är inte allt. Vi på M3 har tittat närmre på vad Netflix faktiskt har att erbjuda i sin nuvarande form och svarar på frågan om det här är filmtjänsten som kommer regera dem alla.

Välkommen till Netflix, har du Facebook?
Det första vi gjorde var att registrera oss via Netflix hemsida. Antingen med ett unikt nytt konto, eller genom att koppla samman det med Facebook. Vi lockades av enkelheten i att bara trycka på en inloggningsknapp, och efter att ha fått starta om sidan ett par gånger gick registreringen igenom. Därefter fyllde vi i betalningsuppgifter, valde vilka filmgenrer vi var mest intresserade av ("sinnesvidgande" filmer blev en solklar favorit direkt) och sedan var det klart.

Processen för att sätta igång med Netflix är i princip smärtfri. Har du väl skapat ett konto via datorn kan du logga in med uppgifterna i en smart tv eller en spelkonsol, i vårt fall ett Playstation 3. Och trots att konsolen kraschade första gången vi skulle starta Netflix fungerade det felfritt därefter.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning