Google skulle idag ha presenterat smarta mobilen Nexus 4, nya Android 4.2 och surfplattan Nexus 10 under sin presskonferens i New York. Den har ställts in på grund av orkanen Sandy, men det hindrar inte oss från att helt plötsligt drunkna i detaljer om just Nexus 10. Den Samsungtillverkade Androidplattan har nämligen dykt upp på sajten Brief Mobile som inte skräder på uppgifterna.

Nexus 10 stoltserar med en 10,1-tumsskärm med den sanslösa upplösningen 2 560 x 1 600 pixlar. Den konkurrerar inte bara med Nya Ipad om högst antal pixlar per tum, utan slår även Apples platta på fingrarna med 298,9 mot 264.

Men pixeltäthet är ju inte allt i en surfplatta, och Samsung har stoppat in ett av de mest kraftfulla chip som finns just nu: Exynos 5250, med en dubbelkärnig Cortex-A15-processor på 1,7 GHz och grafikchippet Mali-T604.

2 GB ram-minne och 16 GB inbyggt utrymme följer också med. På baksidan sitter en 5-megapixelkamera med led-blixt och Nexus 10 får även en frontmonterad kamera, bluetooth 4.0 och nfc.

Den andra stora stjärnan från Googles inställda presskonferens, Android 4.2, är operativsystemet som driver allt. Och det ska enligt Brief Mobile fortfarande heta Jelly Bean. På sajten finns även bilder på Googles kommande surfplatta.