Det finns flera handkontroller med bluetoothkoppling för smarta mobiler, vilket gör det svårt att sticka ut. Impulse Game Controller försöker göra det genom att vara så pass liten att den kan fästas på en nyckelknippa och då kan hjälpa dig hitta dina nycklar genom att göra ljud ifrån sig.

Impulse är inte större än 6,9 x 3,3 x 1,5 cm och har ett batteri som ska göra att den håller i tio timmar när du spelar. Den kan kopplas till Iphone, Ipad, Androidmobiler och Androidplattor via bluetooth. Du kan till och med koppla in två kontroller samtidigt på en enhet för att spela mot en kompis.

Förutom fyra knappar på framsidan, en startknapp och två axelknappar finns det en analog spak för att styra. Knapparna är dessutom bakgrundsbelysta. När du inte spelar går det också bra att använda Impulse för att styra filmuppspelning.

Impulse sponsras via Kickstarter och har fem dagar kvar innan tidsgränsen går ut. För 25 dollar (167 kr) köper du ett eget exemplar av Impulse, men räkna med ett fraktkostnad av 15 dollar till om du beställer hit till Sverige. Impulse ska börja skeppas under februari 2013. Så har du tid på dig att bunkra upp med spel som bäst upplevs med en minimal handkontroll i händerna.