Microsoft satsar på individen. Åtminstone är det budskapet som företaget underströk under sin presskonferens i San Francisco. Joe Belfiore på företaget visade en hel del nya funktioner och appar som kommer till Windows Phone 8.

Live Tiles, de levande brickorna, har vi sett förut. Du kan numera förstora och förminska dem, placera dem var du vill och personifiera din startskärm. Nytt för ikväll var Live Apps, enkelt förklarat en typ av appar som kan integreras med din plånbok och sociala hubbar i Windows Phone. Intressant är att vissa av dessa kan fästas vid låsskärmen, exempelvis Facebook som har specialutvecklat en app som visar foton på din låsskärm. Andra möjligheter är sportresultat och nyheter.

Twitter och Skype har också optimerats för Windows Phone 8, den senare med en häftig funktion som gör att den körs i bakgrunden utan att dra batterikraft enligt Microsoft.

Data Sense och Kids' Corner är två exklusiva funktioner i Windows Phone 8. Den förstnämnda är ett sätt att hålla koll på din mobildata, inte bara genom siffror utan genom att komprimera webbsidor och automatiskt sköta datahanteringen när taket börjar nås. Bra för gamla människor tycker Joe Belfiore, som också verkade vara upphetsad över Kids' Corner.

Kids Corner är som en separat version av din telefon för barn. Genom att välja vilka appar som ska tillåtas för dina barn kan de själva låsa upp mobilen genom att svepa åt vänster istället för uppåt från låsskärmen.

En mindre nyhet är möjligheten att skapa egna rum i People Hub. Ett rum för din familj till exempel, eller för dina vänner, där du ser uppdateringar och även kalendrar för de människor du väljer att inkludera i rummen. Kalendrarna kan också synkas med andra mobiler än Windowsmobiler, Joe Belfiore använde en Iphone som exempel.

Skydrive har också utökats för att bli mer av ett Google Drive för Windows Phone 8. Alla dokument du har kan sparas i molnet för att finnas tillgängliga för din dator och surfplattor senare. Detsamma gäller bilder, som i sann Icloudanda sparar dina bilder men överträffar Apples tjänst genom att spara bilderna hur länge du vill. Skydrive ger dig också 7 GB att spara bilder på, jämfört med standardiserade 5 GB.

Xbox Music gjorde också ett framträdande, med de funktioner som vi redan har blivit visade. Det vill säga att du kan strömma musik till din telefon, ladda ner låtar från butiken eller synka låtar från spellistor på din dator.