Android har ett nytt flaggskepp bland mobiltelefonerna, åtminstone om vi går efter Nexustraditionens modeller som kör den "rena" versionen av operativsystemet. Det flaggskeppet heter Nexus 4 och är tillverkat av LG.

Få mobiler har läckt så mycket tekniska detaljer innan det officiella avslöjandet, därför kan vi bara checka av att i princip alla rykten stämmer. Nexus 4 har en fyrkärnig processor från Qualcomm, Snapdragon S4 Pro, även kallad Krait, som körs i 1,5 GHz med 2 GB ram-minne. Skärmen blir något i hästväg med sina 4,7 tums True HD IPS och 1 280 x 768 pixlar (320 ppi). Zerogap Touch som LG kallar det är tekniken som gör att lcd-panelen kommer närmre pekglaset och därmed gör att du får känslan av att insidan av mobilen ligger närmare fingrarna.

Kameran får 8 megapixlar att leka med och drar nytta av den nya fotofunktionen i Android Jelly Bean 4.2, Photo Sphere. Det är som Panoramafunktionen fast skapar istället omslutande sfärer av dina bilder.

Lte nämns det ingenting om i LG:s pressmeddelande, däremot nfc och trådlös laddning. Den nordiska varianten av Nexus 4 kommer med 16 GB inbyggt minne och ett batteri på 2 100 mAh.

Nexus 4 mäter 133,9 x 68,7 x 9,1 mm och väger 139 gram. Sist, och antagligen minst, är den frontmonterade kameran på 1,3 megapixlar.

LG har inte gått ut med något officiellt pris eller lanseringsdatum för Nexus 4 i Sverige, men operatören Tre kommer sälja mobilen för 4 595 kronor utan abonnemang.