Testad produkt: Gopro Hero 6 Black
Pris: Från 3 850 kronor hos Prisjakt.
Läs mer: shop.gopro.com

Gopro Hero 6 Black: Bästa actionkameran just nu

Gopro Hero 6 Black har fått många uppgraderingar jämfört med föregångaren. Till exempel kan du med Gopro Hero 6 Black filma i 1080p i 240 bilder per sekund.

Utseendemässigt är det inte så stora skillnader från Gopro Hero 5. Och precis som föregångaren är även Gopro Hero 6 Black vattentät ned till 10 meters djup

Det är en robust kamera med vilken det är enkelt att hantera inspelning och inställningar. Detta gör du via knappar eller på en touchskärm. Gopro har lyckats utnyttja en liten skärm till att låta dig styra mycket geenom att svepa med fingret från skärmens olika sidor.

Gopro hero 6
Gopro Hero 4 bredvid Hero 6.

Bildkvalitet

Med Gopro 6 kan du filma i 4k-upplösning med 60 bilder per sekund. Detta öppnar upp för snygga slow motion-effekter – om din dator pallar trycket. Väljer du istället 1080p-upplösning kan du filma i upp till 240 fps, vilket ger dig extrem slow motion. Bildstabiliseringen är också bättre i och med tre axlar, vilket ger ett mjukt och fint resultat.

Bilden är kontrastrik med bra detaljer i både hög- och lågdagrar. Du kan ta stillbilder i raw-format, och kameran erbjuder en hel del manuella inställningsmöjligheter både för video- och stillbildsfoto.

En lite kul funktion är röststyrningen. Med kommandot "Gopro, start recording" kan du sätta igång kameran på distans. Annars går det givetvis även att styra dessa funktioner i mobilappen, över wifi-koppling.

Batteri

Om du har skärmen påslagen ofta påverkar det batteritiden mycket. Under optimala förutsättningar, det vill säga i princip allt inaktiverat, går det att få ut strax över 1,5 timmars inspelning i 4k. Men batteritiden blir snabbt ordentligt förkortad med skärmen påslagen. Räkna med att du behöver ha en powerbank med dig.

Omdöme

Det finns det bra alternativ till Gopro, men nya Hero 6 Black kombinerar fantastiska bilder med smarta funktioner, ett enkelt användargränssnitt och en uppsjö av tillbehör för alla tänkbara användningsområden. Prislappen är hög, men det här är utan tvekan kungen bland actionkamerorna just nu.

Läs mer test av Gopro Hero 6 Black här

plus

Fantastisk bildkvalitet
Massor av smarta funktioner
Tillbehörsutbudet

minus

Batteritiden
Lite dyr


Fakta Gopro Hero 6 Black

Tillverkare: Gopro
Videoupplösning: Upp till 4k@60 fps
Bithastighet: 80 Mbit/s
Upplösning stillbilder: 12 megapixel
Anslutningar: Usb-c, Micro-hdmi
Minneskort: Mikro-sd
Videoformat: H.265 codec, mp4-format
Batteri: Uppladdningsbart utbytbart litiumjonbatteri (1220 mAh)
Vattentät: Ja, ner till 10 meter
Övrigt: Appstyrning, timelaps, multishot, sekvensläge, stöd för extern mikrofon (med adapter)
Pris: Från 3 850 kronor hos Prisjakt

Betyg 9 av 10