Snart kan du vinka hejdå till Windows Live Messenger. Microsofts huvudsakliga chat-tjänst började sitt liv som MSN Messenger 1999. 13 år senare ser situationen för Microsoft annorlunda ut. VOIP-tjänsten Skype köptes upp av företaget i maj förra året för 8,5 miljarder dollar och alla frågor vi hade kring vad som skulle bli av uppköpet har nu besvarats. Skype ersätter Windows Live Messenger.

Det här innebär dock inte att du kan säga tack och adjö till dina kontakter i Messenger. Skype 6.0, den senaste versionen av programmet till pc och Mac, erbjuder möjligheten att logga in med ditt Windows Live-konto. Kontakterna förs automatiskt över till Skype och du kan skicka meddelande till dem precis som vanligt.

Under första kvartalet 2013 ska Messenger stängas ner. I kommentarfältet på Skypes sajt är det en del användare som inte är så förtjusta i beslutet. Vissa rapporterar om problem med att logga in via Windows Live-kontot medan andra undrar hur det blir med spelintegrationen från Messenger.

Beslutet stryker med andra ord inte alla medhårs. Men nästa år kan vi alltså se fram emot att Skype är Microsofts nya chat och VOIP-tjänst.