Det blev en kortvarig vistelse för Play SE i Google Play Store. Appen som kunde användas som ett alternativ till SVT Play, och som i många fall var nödvändig för att dra nytta av tjänsten, har anmälts för varumärkesintrång och får alltså inte distribueras via Googles appbutik.

Det här ödet gick även Christofer Perssons tidigare app, SVT Play+, till mötes. Den anmäldes också för varumärkesintrång varpå namnet ändrades och appen dök upp i form av Play SE. Den här gången uppger Gunnar Slott på SVT att orsaken är SVT:s officiella logga som används inuti appen.

- Den logotypen finns inte i själva appen, säger Christofer Persson i ett mejl och pekar på att logotypen i själva verket finns på hemsidan.

Play SE har blivit en diskussionsfråga för SVT och Christofer Persson har följt upp anmälningarna med en överklagan av beslutet hos Google. Under tiden fallet utreds går det bra att ladda hem appen utanför Googles butik från Christofer Perssons företag Kantaris. Du måste då tillåta din telefon att installera appar som inte laddas hem från Google Play Store.