1. Flipboard
Inga koncept är perfekta från början. För att bryta ny mark måste någon ta det första taget med spaden och visa att jorden inte är kall och omöjligt hård, utan mjuk och bördig. Flipboard är möjligtvis inte den ultimata formen av nyhetsläsning på surfplattor ännu. Men konceptet har en potential för fulländning.

För de som inte är bekanta med Flipboard så beskrivs appen bäst som den nya tidens tidning. Det är en smart, interaktiv app som strukturerar dina sociala flöden, tweets och riktiga nyheter från sajter i ett rutnät av bilder och text som påminner om det som de flesta av oss är uppväxta med: en klassisk dagstidning.

Det är här storheten med Flipboard ligger. För även om appen inte är utan brister så är det ändå en demonstration av hur vi i framtiden kommer konsumera våra nyheter, och möjligtvis redan har börjat göra. Våra vänners statusuppdateringar blandas med globala händelser, popkultur med naturkatastrofer. Det är sannerligen en postmodern tid vi lever i, och Flipboard erbjuder en ögonblicksbild av hur vår informationskonsumtion har formats efter inträdet av internet, sociala medier och gammel-medias fall.

Flipboard hade inte placerat sig på toppen om människorna bakom appen inte hade förstått hur en surfplatta ska utnyttjas. Flipboard ger oss precis det vi har velat ha sedan Ipad tog plattan in i folks hem: en ersättning för den klassiska dagstidningen. Kanske kommer den inte att dö än på många år, kanske kommer den aldrig helt försvinna. Men om den gör det vet vi att det finns ett alternativ. Och som sagt, Flipboard är kanske inte fulländad ännu. Men appen har tagit det första steget.

Med ens har vi fått en glimt av framtiden. I framtiden får vi nyheter anpassade efter vad vi vill läsa om, presenterade på ett snyggt sätt med möjlighet att titta på video direkt.

Beskrivning: Nyhetstidningsapp
Plattform: Android/IOS
Pris: Gratis/Gratis