Året är 2012. Den gamla väckarklockan är i princip utrotad, klockradion försvinner från allt fler nattduksbord och större delen av befolkningen startar sina dagar med en skränig, extremt irriterande larmsignal från mobiltelefonen. Det är antagligen inte det bästa sättet att starta dagen på, men som tur är finns det alternativ.

Vibratorväckning
Själva idén med Lark är alltså att du ska bli väckt av en liten diskret vibration i stället för en ilsken larmsignal. Dels kan det tänkas vara ett något behagligare sätt att starta sin dag på, dels är vibrationerna förmodligen mindre irriterande för en eventuell partner med sovmorgon.

Lark består av en liten dosa som fästs runt handleden med hjälp av ett kardborreband. Dosan är stor som ett normalt herrarmbandsur, men känns inte särskilt otymplig när den fästs på armen. Först måste dock givetvis batteriet laddas, vilket görs med den medföljande laddstationen eller en vanlig usb-kabel. Därefter krävs det en Iphone eller Ipad för att ställa in själva larmet - det finns nämligen ingen Lark-app för Android eller Windows ännu. Det ger minus i betygsboken.

En annan irriterande detalj är det inte finns någon batteriindikator på själva vibratorn, det är trist att mötas av beskedet att batteriet inte kommer att räcka när man vill gå och lägga sig.

Några andra inställningar går egentligen inte att göra, när du väl aktiverat larmet är det bara att krypa till kojs och vänta på det sköna uppvaknandet. Vi hade vissa farhågor om att vibrationerna inte skulle räcka till för att väcka en djupsovande person, men det funkar kanonbra. Särskilt stor skillnad mot att fästa en Iphone på armen och dra ner ljudet på alarmet är det å andra sidan inte.

Du kan ställa in snoozeperioden efter dina egna preferenser, och dessutom finns en säkerhetsinställning som drar igång ett larm om den sovande inte verkar vakna. Vi saknar dock en fysisk knapp för att aktivera Lark när den gått ner i viloläge – om den inte går att ansluta till via Bluetooth måste den först dockas, vilket känns onödigt.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning