Archos Gamepad är en renodlad surfplatta för spel. Den använder Android som operativsystem, version 4.1, och lovar tillgång till alla appar i Google Play Store. De fysiska kontrollerna ska göra det roligare och enklare att spela spel som förlitar sig på pekskärmskontroller. Framförallt spel som bygger på snabba reaktioner och precis styrning borde kunna dra nytta av både styrkors och analog styrspak.

Archos har dock sin vana trogen inte satsat på att göra en platta med imponerande specifikationer. Gamepad kommer med en sjutumsskärm med 1 024 x 600 pixlar och på insidan sitter en dubbelkärnig processor på 1,6 GHz. Den åtföljs dock av ett fyrkärnigt grafikkort, Mali 400MP, så förhoppningsvis lär den kunna driva några krävande spel i Google Play Store.

Gamepad är 10 mm tunn och väger 330 gram. Den har 14 fysiska knappar totalt och mjukvaran Archos Mapping Tool. Den gör att du kan koppla virtuella knappar till de fysiska, även i spel som inte stödjer fysiska kontroller.

Om Archos lyckas får vi se, Gamepad går att beställa från Archos hemsida för 150 euro. Den väntas i lager den 18 december.