Under tisdagsmorgonen höll Telia en pressträff där de visade upp deras nya vod-tjänst Play+. Vi var på plats och fick en förstahandsintryck av den nya tjänsten.

Nästa vecka kommer Telia lansera vod-tjänsten som än en gång ska revolutionera sättet vi ser på tv. Med Play+ kommer du som Telia-kund kunna se på tv-kanaler och bläddra bland tv-kanalernas seriebibliotek på din telefon eller läsplatta.

Tre olika tjänster kommer att finnas tillgänglig vid release. Play+ Stor, Play+ Barn och Play+ HBO. Stor är den mest omfattande tjänsten där du får tillgång till runt 30 olika kanaler och deras seriebibliotek. Barn ger dig möjlighet att titta på flera olika barnkanaler. Som namnet avslöjar så får du med Play+ HBO tillgång till just den kanalen och dess utbud av serier.

Vid ett snabbt test av tjänsten på Ipad så kändes den väldigt lättnavigerat och intuitiv. Utbudet var bättre än förväntat och möjligheten att kunna streama tv-kanaler live direkt till plattan känns välkomnande.

Likt Spotify kommer du bara kunna köra Play+ på en enhet åt gången. För att kunna titta på Play+ på fler enheter samtidigt så krävs det flera abonemang.

Inom Play+ kommer du också kunna hyra filmer. Det finns runt 2500 olika titlar och dessa kostar 39 kronor att hyra. För att hyra behöver du inte vara Teliakund. 

Du måste vara antingen tv-kund hos Telia eller ha ett mobilabonnemang hos Telia med 4G för att få tillgång till dessa tjänster.

Vid lansering kommer du dock bara kunna använda Play+ på datorer, Ipads och Iphoner. Men i januari kommer tjänsten komma till Android. 

Videobutiken i Play+ kommer vara fylld av olika filmer