I oktober skulle HBO Nordic lanseras. Det dröjde nästan två månader längre än så och i onsdags den 14 december öppnades sajten för de allra första kunderna. HBO har tidigare lovat att de som registrerat sig för företagets nyhetsbrev skulle få förtur till tjänsten, men på Facebooksidan går det nu att läsa att kunder som har köpt Samsungprodukter med en värdekod eller som valt tjänsten som tillval i Telia-abonnemang är de som först får tillgång. Reaktionerna i kommentarfältet har inte låtit vänta på sig och många känner sig lurade av HBO.

En annan besvikelse för många kunder är bristen på information kring att HBO Nordic har en tolv månader lång bindningstid, som därefter övergår i ett tillsvidare-abonnemang med tre månaders uppsägningstid. Det här är något som inte motsvaras hos konkurrenterna Netflix, Viaplay, Headweb eller någon annan streamingtjänst i Sverige.

De som har fått sex månaders gratis provperiod av HBO Nordic kan dock säga upp sig när de vill under den perioden. Abonnemanget övergår automatiskt till helårsprenumeration vid slutet av perioden dock. Efter att den första vågen med Samsungkunder släppts in kommer de som registrerat sig för nyhetsbrevet få en gratis månad, som ingår i bindningstiden på tolv månader.

Norska Hardware.no har pratat med vd:n för HBO Nordic, Hervé Payan, som i en intervju med tidningen säger att företaget inte ändrar sig angående bindningstiden. Enligt honom vet kunderna vad de får.

HBO Nordic har alltså tagit några stapplande steg mot en färdig tjänst. För den som inte skyr ett års bindningstid kostar HBO Nordic 79 kronor per månad.


Game of Thrones, en av de mest populära tv-serierna på HBO.