När jag passade min 1-åriga systerdotter häromdagen upptäckte jag hennes nyfunna passion för teknikprylar, framför allt för den Iphone jag hade lyckats få med mig hemifrån den dagen. Jag skulle testa appar men det blev inte så.

Jag är lite blödig så jag lät henne leka en stund med den för att undvika krokodiltårar. Och när jag satt och tittade på medan hon dängde telefonen i golvet fick jag flashbacks till när jag var liten och hängde med pappa på hans kopiatorföretag. Jag var med och skruvade isär datorer, pillade sönder skrivare, kopierade mig själv och så vidare. Och någonstans där väcktes också mitt teknikintresse till liv och fick blomma ut.

Idag arbetar jag som teknikjournalist och fullkomligen älskar mitt jobb. Det dräller nya prylar i högar hemma och inget är så roligt som när ett nytt teknikinköp ska göras i familjen. Jag bygger hem på prylar som mina vänner och bekanta inte ens vet om existerar ännu. Precis som ni M3-läsare som ju också tillhör gruppen early adopters - de som vill vara först med den nya prylen och kunna ståta med den fräckaste prylsamlingen.

Här sitter nu min 1-åriga systerdotter och undersöker min Iphone. Och jag kan inte låta bli att undra: Vad kommer hon att äga för teknik när hon blir stor? Kanske köper hon den där Nutrinatorn vi skriver om i det här numret när hon flyttar hemifrån? Kanske checkar hon in på Pressbyrån och får automatisk rabatt på kaffepriset utan att ens behöva lyfta upp en teknikpryl ur fickan? Idag lägger hon grunden för att, förhoppningsvis, bli en av oss. Men hennes teknikresa har knappt börjat ännu. Jag är lite avundsjuk.

+
Netflix har äntligen kommit till Sverige

-
Boxee Box läggs ner, och jag älskar min Boxee Box