Microsoft har fortfarande inte lanserat Surface RT i Sverige ännu. Men i andra delar i världen har den släppts och den fick blandade recensioner. Vissa medier blev besvikna att Microsoft inte utnyttjade sin fulla potential när de skapade Surface RT. Nu har de visat upp Surface Pro som har bättre prestanda men betydligt sämre batteritid.

Det som är den största skillnaden mellan Surface RT och Pro är att proffsvarianten har en Intel Core i5-processor, vilket också betyder att Pro kör fullversionen av Windows 8 och inte Windows RT. Andra skillnader är att Pro är lite tjockare än RT. Mer specifikt 4 mm tjockare. Pro väger också 220 gram mer. Andra nyheter är den nya 9,7 tums skärmen som kör upplösningen 1920x1080 och att usb-porten har uppgraderats till en usb 3-port.

Med tanke på att Pro har en riktig processor så drar den också mer ström än vad lillebrodern gör. Hur pass batteritiden påverkas av detta går det inte att säga för tillfället. Men troligtvis kommer batteritiden vara sämre på Pro än RT.

Eftersom inte Surface RT fortfarande inte finns tillgänglig i Sverige så kommer det ta ett tag innan vi får hit Surface Pro. Förutsatt att den ens kommer hit.