Utannonseringarna av nästa Playstation och Xbox kryper bara närmre och närmre, och får vi tro den senaste tidens informationsläckor kommer det definitivt att ske i år. Sajten VG Leaks presenterar idag en lista över vilka komponenter som kommer driva Microsofts nästa Xbox, som just nu är känd som Durango.

AMD är företaget som står för magin i det här fallet, och ansvarar både för processor och grafikprocessor i Durango. Åtta kärnor på vardera 1,6 GHz utgör den huvudsakliga processorn. 8 GB ram-minne finns tillgängligt medan grafiken sköts av en egenutvecklad D3D11.1-processor med 800 MHz klockfrekvens.

De huvudsakliga uppgifterna förtäljer dock inte hela historien. Om källorna har korrekt information kommer det också finnas 32 MB dedikerat sram-minne. Tillsammans med det vanliga ram-minnet borde Durango kunna processera 170 GB/s till grafikenheten.


Bild: VG Leaks

Som vi har hört tidigare så kommer Microsoft inte att dumpa Kinect. Här finns en dedikerad port för kameran och ny hårdvara som ska eliminera ekoeffekter för ljudet, och därmed förbättra ljudupptagningen. Att det finns en port för Kinect avslöjar också att kameran kommer släppas som tillbehör och inte vara inbyggd i konsolen.

Blu-ray är en annan nyhet, dock långt ifrån oväntad. Spelaren kommer stödja 6x uppspelningshastighet och skivor med 50 GB. En hårddisk på minst 500 GB ska också följa med i konsolen som också uppgraderar sina usb-portar till version 3.0.

Durango kommer också fortsätta Microsofts marsch mot mediespelarterritorium, med en hdmi-port som tar emot signaler. Det skulle innebära att du kan koppla in en digitalbox och spela upp material via Durango. Vi blir inte förvånade om det också innebär att du kan spela in tv-sändningar direkt på hårddisken.

Överlag ser informationen ut att bjuda på det vi förväntade oss: En pc-liknande uppsättning med komponenter. Nu väntar vi bara på den officiella utannonseringen från Microsoft samt ett par bilder på hur själva lådan ser ut.