Minecraft har gett upphov till en hel del galna projekt, som byggandet av en exakt kopia av World of Warcrafts spelvärld Azeroth. Nu har dock ett projekt som fullständigt osar nördkärlek tagit ett stort steg framåt.

Det är spelarna med den dedikerade servern Westeros Craft som har återskapat stora delar av fantasykontinenten Westeros, känd från böckerna och tv-serien Game of Thrones. Nu senast har alltså King's Landing återskapats. Med mer än 3 000 unika hus som alla har fått sin insida inredd.


Bild: pizzainacup

King's Landing tog över fyra månader att bygga i Minecraft, trots att omkring 100 personer deltog i projektet. 35 GB stor är den färdiga filen, som Reddit-användaren pizzainacup har valt att inte dela med sig av. Målet är att ha hela Westeros och Essos, systerkontinenten, spelbara i en framtida utgåva där spelvärlden kompletteras med uppdrag och rpg-element för svältfödda Minecraft-spelare. För det krävs dock en uppdatering av utvecklarverktyget.

På hemsidan Westeros Craft finns det möjlighet att testa King's Landing och andra platser som återskapats i det massiva projektet.


Bild: pizzainacup