Samsung har släppt sin uppdatering av Android till versionen 4.12, även kallad Jelly Bean, för den populära mobilen Galaxy S2. Nu är det upp till operatörerna att låta kunderna ta del av den trådlösa uppdateringen. Än så länge har vi fått bekräftat att Telia rullar ut Jelly Bean och inväntar besked från Telenor och Tele 2. Tre räknar med att deras telefoner kan ladda hem Jelly Bean under vecka 10 eller 11.

Uppdateringen till Jelly Bean är omfattande och ligger på 400 MB. Den ska föra med sig en hel del förbättringar jämfört med Ice Cream Sandwich. Till att börja med är det första gången som gränssnittet ändras i Galaxy S2. Uppdateringen till Android 4.0 hade som bekant samma gränssnitt som Android 2.3. Därefter följer saker som Project Butter som ökar responsen i pekskärmen genom hårdvaruacceleration, Smart Stay, Direct Call och Pop-up Play, Google Now och nya widgets.

Jelly Bean ska även lösa problem med krånglande bluetooth-anslutningar och andra buggar. Har ni laddat ner uppdateringen och vad tycker ni är de största fördelarna?

UPPDATERING
Vi har fått uppgifter från läsare som säger att Jelly Bean även går att ladda ner till de som har Tre som operatör.

UPPDATERING
Telenor har bekräftat att kunder hos dem också kan ladda hem Jelly Bean till Galaxy S2.


Vissa har redan fått tillgång till Jelly Bean för Galaxy S2.