LG har nu gått ut med nyheten att de tänker släppa Optimus G i Sverige i slutet av februari. Den 27 är det officiella datum då du kan hitta mobilen i butik och den kommer kosta 4 500 kronor.

Optimus G har också blivit känd som den telefon LG använde som modell för Nexus 4, därmed delar mobilerna många komponenter och prestanda. Något som bland annat lett till att Nexus 4 av misstag kunde aktivera lte i USA och Kanada, något som Google dock satte stopp för i sin senaste uppdatering av Android.

Inuti Optimus G hittar vi ett Snapdragon S4 Pro-chip med en fyrkärnig processor på 1,5 GHz och 2 GB ram-minne. Skärmen är 4,7 tum stor med en upplösning på 1 280 x 768 pixlar. LG har arbetat med att lägga till ett par finesser i det egna gränssnittet, bland annat möjligheten att köra två appar samtidigt för att underlätta multitasking eller visa två olika bilder när du ansluter mobilen till tv:n.

Optimus G lanseras i Sverige i samma veva som LG släpper den uppgraderade varianten Optimus G Pro i Korea. Hur länge vi får vänta på den telefonen kan vi bara spekulera i.