Game Stick började precis som Ouya sin bana som ett Kickstarterprojekt på jakt efter 100 000 dollar i finansiering. Efter den lyckade kampanjen är konsolen nu på väg ut bland konsumenter, och nu kan du förbeställa den lilla konsolen för 79 dollar från hemsidan.

För lite mer än 500 kronor får du en dubbelkärnig processor med 1 Gb ram-minne samt 8 Gb minne att lagra spel på. Stickan, själva konsolen, fästs i tv:ns hdmi-port och drar sedan ström därifrån. Android 4.2 är operativsystemet som används och du kommer kunna skala upp spelen till 1080p.

Till Game Stick följer en trådlös handkontroll med i princip samma knappuppsättning som hos Playstation 3 och Xbox 360. Det saknas två axelknappar, annars är det mesta sig likt.

Game Stick är alltså ett ännu billigare alternativ än Ouya, men inte alls lika kraftfull. För att spela enkla plattformsspel och andra titlar som kräver precisionen från fysiska kontroller bör den dock duga. Det är hursomhelst ett intressant projekt vars framtid kommer avgöras under den kommande lanseringsperioden.