Sony utannonserade Xperia Tablet Z redan under CES i januari. Nu meddelar företaget på MWC att surfplattan som bara är 6,9 mm tunn ska släppas under andra kvartalet i år. Vi har fortfarande inte fått några prisuppgifter.

Xperia Tablet Z har en design som påminner om Xperia Z med flata, glasartade ytor men är en millimeter tunnare än telefonen. Surfplattan drivs av ett Snapdragon S4 Pro-chip med en fyrkärnig processor på 1,5 GHz och 2 GB ram-minne. Skärmen är 10,1 tum stor och högupplöst med 1 920 x 1 200 pixlar. Inbyggt i S4 Pro finns en lte-radio för snabb surf och nfc, som Sony väljer att kalla för One Touch.

Surfplattan väger 495 gram och har en bakmonterad kamera på 8 megapixlar samt en frontmonterad på 2 megapixlar. Precis som Xperia Z ska Tablet Z vara vattentät och certifierad enligt kraven för IP55 och IP57. Det betyder att du ska kunna ha den under en meter vatten i en halvtimme.

Sony släpper Tablet Z tillsammans med en del tillbehör, ett skärmskydd, ett lädefodral och ett laddningsställ. Android 4.1 kommer sitta i plattan vid lansering, men den versionen ska uppgraderas till 4.2 vid ett senare tillfälle.