Det har snart gått ett år sedan vi såg Leap Motion för första gången och senast vi hörde från utvecklarna bakom prylen var det februari som gällde som lanseringsmånad. Nu är dock årets andra månad snart slut och fortfarande har vi inte sett till Leap Motion. Anledningen är att den har fått ett nytt lanseringsfönster i maj, och även en prislapp som är tio dollar högre än tidigare.

Leap Motion ska numera skeppas den 13 maj, och i USA kommer produkten finnas hos Best Buy från och med den 19 maj. Nya priset är 80 dollar, omkring 543 svenska kronor. Det går att förbeställa Leap Motion från tillverkarens hemsida.

I det nya pressmeddelandet som släppts finns även information om Leap Motions mjukvara. Den kommer fungera i Windows 7 och 8 samt Mac OS X 10.7 och 10.8. En appbutik, Airspace, kommer finns som samlar alla de program som stödjer Leap Motion vid lanseringen. I nuläget finns det ett antal program på listan varav några är dessa: Corels 3d-designprogram, spelen Wreck-It Ralph, Sugar Rush Speedway, Dischord, Cut the Rope och väderappen Weather Channel.

Leap Motion mäter alla tio fingrar på dina händer med en hundradels millimeters precision upp till 290 gånger per sekund. Enligt Leap själva är den 200 gånger mer exakt än andra rörelsekontroller, något som vi verkligen får sätta på prov när prylen släpps i maj månad.